De Schat van Villa Tjemara

leeftijd: 9-12 jaar

duur: ongeveer 3 uur

afstand: 5 km

locatie: Soestduinen, Soest

De kinderen krijgen een brief van het Onderzoeksteam Bijzondere Vondsten (OBV). Hierin staat dat er jaren geleden in het natuurgebied Zonnegloren een Villa heeft gestaan. De beheerder (Dokter H. Koppenschaar) bewaarde een kistje met waardevolle spullen onder haar bed. Tijdens de sloop van Villa Tjemara was de dokter op mysterieuze wijze verdwenen. Zou de schat nog bestaan? Wat is er gebeurt met Dokter H. Koppenschaar?

De OBV vraagt de kinderen op onderzoek uit te gaan en laat op deze manier de kinderen een GPS route lopen door het bos langs de zandverstuiving. Onderweg verzamelen de kinderen op 8 punten informatie m.b.t. het verhaal. Zo moeten de kinderen

morsecode en gebarentaal ontcijferen, een telefoonnummer traceren met een verrekijker enz. Aan het einde van de route wordt alle informatie bij elkaar gelegd en kan de groep de schat vinden.

De Soester Moordzaak

leeftijd: 10-14 jaar

duur: 3 uur

afstand: 7 km

locatie: Soestduinen, Soest

Onze spannendste GPS wandeltocht is ‘De Soester Moordzaak’. Dit is een wandeltocht waarbij de kinderen in het vel kruipen van de Inspecteurs van de Politie. Het is de taak van de kinderen om er achter te komen waar de moord is gepleegd en waar de moordenaar de buit heeft verstopt. Tijdens de route ontdekken ze o.a. wat het moordwapen is, vergelijken vingerafdrukken en zoeken naar een voetafdruk. Als ze alle aanwijzingen en sporen hebben gevonden, kunnen ze de moordenaar bevestigen en de de buit eigen maken.

Deze GPS wandeltocht is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Zijn kinderen avonturiers en kunnen ze iets meer aan dan is deze route echt een must! De tocht duurt in totaal zo’n 2,5 tot 3 uur.

Lees hier alvast het dossier!

De verdwenen maskers

leeftijd: 7-9 jaar

duur: ongeveer 2 uur

afstand: 4 km

locatie: Soestduinen, Soest

Voor de kleinere kinderen hebben wij een erg leuke speurtocht uitgezet. De kinderen gaan op zoek naar het mysterie van de Verdwenen Maskers. In het bos hangen verschillende Afrikaanse maskers met daarop een letter. Zijn alle letters verzameld dan vormt dit een woord. Dit woord is op zijn beurt de sleutel voor het openen van de schat.

De route duurt ongeveer 2 uur en is goed te doen voor de wat kleinere kinderen. Tevens wordt, t.o.v. onze andere routes, de GPS ook aan de ouders uitgelegd, zodat zij de GPS receivers kunnen instellen en de maskers kunnen zoeken.

Na de speurtocht en na het verworven zakje chips en drinken kunnen de kinderen lekker spelen op de zandvlakte van de Soestduinen.