Kinderfeestjes

Outdoor Kids organiseert kinderfeestjes in natuurgebied Zonnegloren (Soestduinen) bij Soest.

We starten met een uitleg over het gebruik van de GPS receivers, zodat de kinderen zelfstandig het apparaat kunnen bedienen. Vervolgens gaan we naar de beginlocatie waar de introductie van het verhaal wordt verteld. Van hieruit wordt de groep in kleinere groepjes verdeeld en krijgen een of meerdere GPS receivers mee. De kinderen gaan dan onder begeleiding van u als ouders aan de slag. De wandeltochten laten zich het beste vergelijken met een speurtocht, maar nu wordt er gebruik gemaakt van een GPS om te bepalen waar je heen moet.

Tijdens de wandeltocht zijn er meerdere tussenpunten te bezoeken. Bij ieder punt moet er een opdracht worden gedaan of antwoord gevonden worden op een vraag. Als alle tussenpunten zijn gevonden, keren de kinderen weer terug naar de beginlocatie. Van hieruit gaan we met de hele groep op zoek naar de schat. Uiteraard met de jarige voorop!

In deze schat zit standaard een pakje drinken en een zakje chips voor de kinderen.

Het bedrag dat bij de kinderfeestjes staat aangegeven is voor een totaal van 8 kinderen. De meerprijs per extra kind bedraagt €10,00. Groepen tot en met 30 kinderen zijn geen probleem. Dus ook ideaal voor een schoolklas of een leuke familie activiteit!

Kinderfeestjes worden gehouden op de zaterdag en zondag en hanteren drie starttijden; 10.30u, 12.00u of 13.00u

Bedankt voor de organisatie van het kinderfeestje van onze zoon. Hij en zijn vriendjes waren helemaal enthousiast en vooral over het moment dat ze met de telefoon mochten bellen!

– Margje

Margje,

De kinderen hebben, ondanks het weer, enorm genoten van de speurtocht.

Bedankt!

– Yvonne de Groot

Yvonne de Groot,

Lekker buiten, ook wel eens fijn met een groep jongens. De opdrachten waren soms wel een uitdaging, maar met een beetje hulp konden ze het toch voor elkaar krijgen. Dikke 10 dit feestje volgens de jarige.

– Marcel

Marcel,

De Schat van Villa Tjemara

leeftijd: 9-12 jaar – duur: ongeveer 3 uur – afstand: ong. 5-6 km

prijs €110,00

Het Onderzoeksteam Bijzondere Vondsten (OBV) heeft hulp nodig! Jaren geleden heeft er in het natuurgebied Zonnegloren een Villa gestaan. De beheerder (Dokter H. Koppenschaar) bewaarde een kistje met waardevolle spullen onder haar bed. Tijdens de sloop van Villa Tjemara was de dokter opeens op mysterieuze wijze verdwenen. Zou de schat nog bestaan?

De OBV vraagt de kinderen op onderzoek uit te gaan en laat op deze manier de kinderen een GPS route lopen door het bos langs de zandverstuiving. Onderweg verzamelen de kinderen op 8 punten informatie m.b.t. het verhaal. Zo moeten de kinderen morsecode en gebarentaal ontcijferen, een telefoonnummer traceren en krijgen ze een voicemailberichten te horen. Aan het einde van de route wordt alle informatie bij elkaar gelegd en kan de groep de schat vinden.

Reserveren
GPS speurtocht

De Verdwenen Maskers

leeftijd: 7-9 jaar – duur: ongeveer 2 uur – afstand: ong. 4 km

prijs €95,00

Voor de kleinere kinderen hebben wij een erg leuke speurtocht uitgezet. De kinderen gaan op zoek naar het mysterie van de Verdwenen Maskers. In het bos hangen verschillende Afrikaanse maskers met daarop een letter. Zijn alle letters verzameld dan vormt dit een woord. Dit woord is op zijn beurt de sleutel voor het openen van de schat.

De route duurt ongeveer 2 uur en is goed te doen voor de wat kleinere kinderen. Tevens wordt, t.o.v. onze andere routes, de GPS ook aan de ouders uitgelegd, zodat zij de GPS receivers kunnen instellen en de maskers kunnen zoeken.

Na de speurtocht en na het verworven zakje chips en drinken kunnen de kinderen lekker spelen op de zandvlakte van de Soestduinen.

Reserveren
GPS speurtocht

De Soester Moordzaak

leeftijd: 11-14 jaar – duur: ongeveer 3 uur – afstand: ong. 7 km

prijs €135,00

Onze spannendste GPS wandeltocht is ‘De Soester Moordzaak’. Dit is een wandeltocht waarbij de kinderen in het vel kruipen van de Inspecteurs van de Politie. Het is de taak van de kinderen om er achter te komen waar de moord is gepleegd en waar de moordenaar de buit heeft verstopt. Tijdens de route ontdekken ze o.a. wat het moordwapen is, vergelijken vingerafdrukken en zoeken naar een voetafdruk. Als ze alle aanwijzingen en sporen hebben gevonden, kunnen ze de moordenaar bevestigen en de de buit eigen maken.

Deze GPS wandeltocht is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Zijn kinderen avonturiers en kunnen ze iets meer aan dan is deze route echt een must! De tocht duurt in totaal zo’n 2,5 tot 3 uur.

Reserveren
GPS speurtocht